Toldiház

Iskoláknak

Ajánljuk az egy napos kirándulást, amelynek programja szabadtéri főzésből, erőpróbából, állatsimogatásból és túrázásból áll. A programokat forgószínpad szerűen, kiscsoportos formában is lebonyolítjuk. A kirándulóknak ebédet, uzsonnát biztosítunk.

Egy napos kirándulás Alsótoldon:

Ajánljuk a Toldi Házat hatodik osztályosok számára, akik Arany János Toldi című elbeszélő költeményéhez kapcsolódóan itt élményeket gyűjthetnek. A kétnapos program egy éjszakára a szállást – 4 ágyas, fürdőszobás szobákban – és az ellátást (ebédtől ebédig), valamint a kapcsolódó programok szervezését tartalmazza.

Ajánlatunk választható programjai: rendhagyó irodalom óra, régészeti előadás, kézműves foglalkozás, ismerkedés a palóc kultúrával és hagyományokkal, dráma-pedagógiai foglalkozás, kirándulás az érintetlen természetben, állatsimogatás – ismerkedés a falusi élettel.

 Két napos kirándulás Alsótoldon:

Rád vár a Cserhát! – Osztálykirándulás a legerősebb faluba

Gyertek, fedezzétek fel a dimbes-dombos Palócföldet!

Alsótold egy festői szépségű falucska, szomszédja a híres nevezetes Hollókő.

A falu szívében áll a Toldi Ház, amely szeretettel és Andi néni finom főztjével várja a kiránduló nebulókat. Ha hozzánk jöttök kirándulni, a kényelmes ágyakon túl szuper programokat kínálunk Nektek ősszel és tavasszal egyaránt.

Királyfiknak és hercegnőknek: várak és várromok serege veszi körül Alsótoldot (Hollókő vára, Füleki vár, Salgó vára, Nógrád vára, Somoskői vár, Szandavár, Szécsény vára)

hollókőÓfalu egész évben színes programokkal készül

Itt megválaszthatjátok az osztály Toldi Miklósát! A vállalkozó szellemű jelölt erőpróba során nyeri el a megtisztelő címet.

A kalandos kedvűeket a falu szélén – kurta kocsma helyett – a nyáron nyitott kalandpark várja.

Az Ipolytarnóci Ősmaradványok minden bizonnyal megdobogtatják az összes kis régész szívét.

Van itt fazekas– és kovácsmester, lehet bio malmot és sajtműhelyt látogatni és ismerkedni a tanyasi élettel vagy akár lovagolni.

sport szerelmeseinek ajánljuk a trambulinunkat, a focipályát, a ping-pong és a tollaslabda szettet.

A hosszú nap végén lehet szalonnát sütni és tábortűznél énekelni. Közös helyiségünkben filmnézési, bulizási lehetőség is biztosított.