Toldiház

Túrázóknak

Új táborhely a mesés Palócföldön

A fővárostól alig egy órás autóútra, Hollókő szomszédságában található a Toldi Ház, amely várja a kirándulókat, többek között általános és középiskolai osztályokat. A Toldi Ház harmincnyolc fő befogadására alkalmas, négyágyas szobái világosak, fürdőszobásak.

Ajánljuk új táborhelyünket, ahol színes és érdekes programokat szervezhet a gyerekeknek. A természeti környezet és a túraútvonalak kirándulásokra adnak lehetőséget. A környéken olyan nevezetességet érhetők el, mint Hollókő, Szécsény, Ipolytarnóc, Balassagyarmat, Pásztó, Kékestető – a teljesség igénye nélkül. A Toldi Házban kinti és benti programok is szervezhetők. Az intézményben egy sportterem (40 nm), egy fejlesztőszoba (ami igény szerint átrendezhető más funkcióhoz is) és étkező áll rendelkezésre a közösségi programokhoz. A kertben szabadtéri főzőhely, trambulin, pingpong szett, egyéb sporteszközök, kerti bútorok szolgálják a kikapcsolódást. Ellátást kérésre saját konyhánkban biztosítunk, de természetesen segítjük a táborszervezőket az önellátásban is.

Továbbá a falu is része az Országos Kéktúra Útvonalnak. A Nógrád-Becske és a Becske-Mátraverebély között túrát teljesítők érintik a települést, számukra kiváló nyugvópont lehet a Toldi Ház. De más úti célt is érdemes választani alsótoldi kiindulással, rövidebb táv vezet Hollókőre például. A túrázók a pecsétet a falu szélén található Bableves Csárdában kapják meg.

http://www.kektura.hu/utvonal/14-okt-reszturak/32-19-sz-tura-csehat-becske-matraverebely

 Szervezzen tábort, tréninget, közös túrázást a Cserhát szívében!
 
Az ellátás igény szerint választható.
 
Extra akciók: két szervezőt ingyen vendégül látunk. 20 fő fölött 10% kedvezmény, 10-20 fő között 5 % kedvezmény!

Megközelíthetőség:
Közvetlen busz és vonatjárattal Pásztóig, onnan kérésre kisbuszt biztosítunk a Toldi Házhoz.
Alsótold Nógrád megye keleti felében, a Cserhát-hegység szívében Budapesttől 90 km-re fekszik. A község az Észak-Magyarországi régió idegenforgalmi koncepciója szerint a Hollókő–Szécsény-Ipolytarnóc desztinációba tartozik. Alsótoldot és környékét a Kelet-Cserhát Tájvédelmi Körzet érinti.